Zákazku od SPP dostane britská firma Rolls-Royce

02.11.2012 Bratislava

Bratislava 2. novembra (TASR) - Zákazku pre spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel, a.s., v celkovej hodnote 1,6 milióna eur bez DPH zabezpečí britská firma Rolls-Royce Power Engineering Plc.

"Predmetom zákazky je rekonštrukcia riadiaceho systému (RS) En-Tronic pre halu R3 a R4 na kompresorovej stanici Veľké Kapušany s dodávkou realizačnej projektovej dokumentácie (PD), opisu a návodu na obsluhu riadiaceho systému turbíny Rolls Royce, inštalácia a oživenie riadiaceho systému," vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania (VVO).

Pri obstarávaní SPP uplatnil rokovacie konanie bez uverejnenia oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania.

"Systém bol dodaný a nainštalovaný v priebehu rokov 1998 až 2000. Dodávka riadiaceho systému od iného dodávateľa môže vyvolať dodatočné náklady pri prevádzke z hľadiska zabezpečenia bezpečnosti celého systému, ako aj z hľadiska požiadaviek na plnenie legislatívnych požiadaviek v budúcnosti na prevádzku daných turbín (emisie). Taktiež sa jedná o vyhradené technické zariadenie, kde riadiaci systém je súčasťou bezpečnostných systémov daného zariadenia," zdôvodnil verejný obstarávateľ použitý spôsob obstarávania.

"Spoločnosť Rolls Royce je výrobcom a dodávateľom turbíny, ktorá bola v roku 1998 nainštalovaná v rámci hál R na kompresorovej stanici Veľké Kapušany. Riadiaci systém, ktorý je súčasťou strojov, je zastaraný a vyžaduje rekonštrukciu," spresnil SPP v oznámení.

SPP, a.s.
Slovenský plynárenský priemysel, a. s., je nadnárodná energetická spoločnosť, ktorá priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ.
 

Vyberte región